2018. augusztus 11., szombat

⭐ÉRTED FOLYIK A HARC❣️

Te döntöd el, melyik oldalra állsz! 

Mózessel beszélt az Isten, majd megbízta, hogy az üzenetet, amit elmondott neki adja át Izrael fiainak. mielőtt bemennek az ígéret földjére. 

De ez az üzenet nem csak Izrael fiainak, hanem nekünk is szól, akik már ismerjük és azoknak is akik még nem ismerik Istent, ezért szó szerint ide másolom az egész üzenetet, majd néhány fontos gondolatot kiemelek az üzenetet követően.

"És ha majd ELKÖVETKEZNEK reád mind ezek: az ÁLDÁS és az ÁTOK, amelyet elődbe adtam neked; és szívedre veszed azt ama nemzetek között, akik közé oda taszított téged az Úr, a te Istened; És MEGTÉRSZ az Úrhoz, a te Istenedhez, és hallgatsz az ő szavára mind aszerint, amint én parancsolom neked e napon, te és a te fiaid teljes szívedből és teljes lelkedből:

Akkor VISSZAHOZZA az Úr, a te Istened a te foglyaidat, és könyörül rajtad, és visszahozván, összegyűjt majd téged minden nép közül, akik közé oda szórt téged az Úr, a te Istened. 
Ha az ég szélére volnál is taszítva, onnét is összegyűjt téged az Úr, a te Istened, és onnét is felvesz téged; És elhoz téged az Úr, a te Istened a földre, amelyet bírtak a te atyáid, és bírni fogod azt; és jól tesz veled, és inkább megsokasít téged, mint a te atyáidat.

És KÖRÜLMETÉLI az Úr, a te Istened a te SZÍVEDET, és a te magodnak szívét, hogy szeressed az Urat, a te Istenedet teljes szívedből és teljes lelkedből, hogy ÉLJ.

Mind ez ÁTKOKAT pedig RÁBOCSÁTJA az Úr, a te Istened a te ELLENSÉGEIDRE és GYŰLÖLŐIDRE, akik üldöztek téged.

Te azért térj meg, és hallgass az Úr szavára, és teljesítsd minden parancsolatát, amelyeket én e mai napon parancsolok neked.

És BŐVÖLKÖDŐVÉ TESZ téged az Úr, a te Istened kezeidnek minden munkájában, a te méhednek gyümölcsében, a te barmodnak gyümölcsében és a te földednek gyümölcsében, a [te] jódra. 
Mert [hozzád] fordul az Úr és öröme lesz benned a [te] jódra, amiképpen öröme volt a te atyáidban. 
Hogyha hallgatsz az Úrnak, a te Istenednek szavára, megtartván az ő parancsolatait és rendeléseit, amelyek meg vannak írva e törvénykönyvben, és ha teljes szívedből és teljes lelkedből megtérsz az Úrhoz, a te Istenedhez.

Mert e PARANCSOLAT, amelyet én e mai napon parancsolok neked, NEM MEGFOGHATATLAN előtted; sem TÁVOL NINCS TŐLED. Nem a mennyben van, hogy azt mondanád: Kicsoda hág fel értünk a mennybe, hogy elhozza azt nekünk, és hallassa azt velünk, hogy teljesítsük azt? 
Sem a tengeren túl nincsen az, hogy azt mondanád: Kicsoda megy át értünk a tengeren, hogy elhozza azt nekünk és hallassa azt velünk, hogy teljesítsük azt? 
Sőt felette KÖZEL VAN HOZZÁD EZ IGE: a te SZÁDBAN és SZÍVEDBEN VAN, hogy TELJESÍTSD AZT.

Lám elődbe adtam ma neked az ÉLET és a JÓt: a HALÁLt és a GONOSZT. 
Mikor én azt parancsolom neked ma, hogy szeressed az Urat, a te Istenedet, hogy járj az ő utain, és tartsd meg az ő parancsolatait, rendeléseit és végzéseit, hogy élj és szaporodjál, és megáldjon téged az Úr, a te Istened a földön, amelyre bemégy, hogy bírjad azt.

Ha pedig ELFORDUL a TE SZÍVED, és nem hallgatsz meg, sőt elhajolsz és idegen isteneket imádsz, és azoknak szolgálsz; TUDTOTOKRA ADTOM MA nektek, hogy bizony ELVESZTEK: nem éltek sok ideig azon a földön, amelyre a Jordánon általkelvén, bemégy, hogy bírjad azt.

Bizonyságul hívom ellenetek ma a mennyet és a földet, hogy az életet és a halált adtam előtökbe, az ÁLDÁSt és az ÁTKOT: VÁLASZD azért az ÉLETET, hogy élhess mind te, mind a te magod; Hogy szeressed az Urat, a te Istenedet, és hogy hallgass az ő szavára, és ragaszkodjál hozzá; mert ő a te életed és a te életednek hosszúsága; hogy lakozzál azon a földön, amely felől megesküdt az Úr a te atyáidnak, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak, hogy nekik adja azt. 

(5.Móz 30:1-20)

1. Az áldás és az átok a szabad döntéseink következménye, nem a döntéseinktől, cselekedeteinktől független valóság.

2. Megtérni Istenhez, azt jelenti, hogy hallgatjuk az Ő szavát, be- és elfogadjuk, mint igazságot, és ennek megfelelően megváltoztatjuk a gondolkodásunkat és cselekedeteinket, azaz engedelmeskedünk neki, követjük az útmutatásait.

3. Azért voltunk mi magunk is foglyok, mert "elkóboroltunk", a saját gondolatunk útján és nem Isten által mutatott úton járunk. Ha követjük Isten útmutatását, akkor Ő visszavezet minket a helyes útra, azaz úgy hoz vissza, hogy megmutatja merre menjünk, de a lépéseket nekünk magunknak kell megtenni.

4. Körülmetéli az Úr, a TE ISTENED, a SZÍVEDET, azaz nem mindenkivel teszi ezt meg csak azzal, aki elfogadja a Teremtő Isten saját Urának, azaz kész engedelmeskedni neki.
A szív körülmetélése pedig azt jelenti, hogy érzékennyé teszi a szívét, hogy képes legyen meghallani az Isten üzenetét.
Persze ez csak akkor történhet meg, ha hallgatja az üzenetet. Ha nem hallgatja, nem tudja meghallani, de hallgatja, akkor ő, másokkal ellentétben meg fogja hallani.
Ez azt is jelenti, hogy nem mindenki hallja meg, aki hallgatja az Isten üzenetét a szívével.

5. Nem érdemes ELLENSÉGESKEDNI, GYŰLÖLNI, ÜLDÖZNI Isten népét, szolgálóit, mert ennek ÁTOK lesz a következménye.

6. A BŐVÖLKÖDÉS, nem a munkánk eredménye, hanem Isten ajándéka! Ez nem azt jelenti, hogy nem kell dolgozni, de a munka eredménye nem feltétlenül tesz gazdaggá. Van amikor csak a szükségeinket fedezi, a bővölködés ajándék.
Ezt érdemes bevésni mindenki szívébe, mert a bővölködésnek felelőssége is van.

7. Az Isten parancsolata NINCS TÁVOL! Ne vesd meg, azokat akik Isten Igéjét hirdetik, mert ők az Igehirdetés bolondságán keresztül ültetik be a szívedbe az Isteni MAGOT, hogy TELJESÍTENI tudd a parancsolatot.

8. Van JÓ és van GONOSZ és ezt szabadon akaratból választhatjuk. Ennek eredménye az Élet és a Halál. Nem az a JÓ, amit mi jónak gondolunk, hanem amit Isten JÓNAK mond. Ami Isten szavával ellentétes, az pedig akkor is GONOSZ, ha mi nem gondoljuk annak.

9. Előfordulhat, hogy ELFORDUL a szívünk Isten Szavától. Ilyenkor nem olyan, mint ha egy folyóvízben lévő csónakban nem evezel, azaz visz a folyó sodrása. 
Olyan dolgokkal telik meg a szíved, amiről nem is gondolod először, hogy ellentétes Isten Igéjével, mert nem olvasod az Igét nem tud rávilágítani a Gonoszra. (Például a gender mozgalom, a migráns kérdésben sokan nem látják, hogy gonosz)

10. Az ÁLDÁS és ÁTOK, ÉLET és HALÁL attól függ, hogy szereted e az Urat.

FONTOS! NEM SZERETED JOBBAN ISTENT, mint AHOGYAN AZ IGÉJÉT SZERETED!

Forrás-Hit Hírek

1 megjegyzés: